restart

viale Nizza | L'Aquila
2014

Restart is a green - social area in front of Human Science department of our University , in the middle of the historical center of  the city of L'Aquila. Restart is both our first set inside the city and  a continuous with Parcobaleno in the way of participation and self building challenge. The project was built in a week in which we've organized a public call to act in the building of this public space. The area is squared so we decided to divide it trhough 5 multifuctional becnh blocks which divide the space creating private areas for rest or maybe have conversation or lunch with schoolmates. Benches, made up with herthquake damaged houses' rubbish closed in iron cages and finished with black painted wooden stripes have different elevation quotes so the result is about a multi layered forniture set which gave flezibility the the space.  At the end we covered the old concrete boundary with the same wooden  black top of the benches evocating a theater side-scene and giving cromatic and material connection with the inner settlement.